Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Αίτηση στο δήμο για θέση παρκαρίσματος για αναπήρους

Από:  Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας ,τμήματα B1, Β2 
                                                                                                          Προς: Δήμο Μετεώρων
             
Αίτηση για δημιουργία
 μιας θέσης πάρκινγκ αναπήρων στο σχολείο μας  



Ως εκπρόσωποι των μαθητών του Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας σας γράφουμε αυτό το άρθρο ζητώντας την συγκατάθεση σας στην δημιουργία θέσης στάθμευσης αναπήρων έξω από το σχολείο μας. Επίσης, επιθυμούμε να μας προτείνετε τον καταλληλότερο χώρο για αυτόν τον σκοπό. 
Οι χώροι στάθμευσης για τα οχήματα ατόμων με αναπηρία είναι ένα σημαντικό στοιχείο στην αλυσίδα πρόσβασης γιατί παρέχει στους δικαιούχους την διευκόλυνση της άνετης στάθμευσης. Η στάθμευση από μη δικαιούχους είναι παράνομη και στερεί το δικαίωμα της ισότιμης συμμετοχής των αναπήρων στη ζωή. Σύμφωνα με τον Κανονισμό 61, οι ανάπηροι έχουν ισότιμα δικαιώματα με όσους δεν αντιμετωπίζουν κάποια αναπηρία. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν καταστάσεις στις οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν όπως ένα αρτιμελές άτομο και είναι απαραίτητη η επιμέλειά τους, όπως για παράδειγμα στον χώρο της κυκλοφορίας. Η αναπηρία δεν είναι επιλογή, αποτελεί θέμα βιολογικό ή ακόμη και κάποιου ατυχήματος. Για παράδειγμα κάποιο είδος γενετικής ανωμαλίας που μπορεί να οφείλεται σε λανθασμένες επιλογές των γονιών ή λόγω κληρονομικότητας. 
Ειδικότερα, στην χώρα μας που οι νόμοι της οδικής κυκλοφορίας παραβιάζονται καθημερινά με αναπόδραστο απότοκο μεγάλο ποσοστό ατόμων να εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα.
    
Γι΄ αυτόν τον λόγο προτείνουμε την θέση στάθμευσης για αναπήρους της φωτογραφίας.      
Παρακαλούμε για την  έγκρισή της .

Οι μαθητές των τμημάτων
Β1, Β2 τους Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας
και οι υπεύθυνοι καθηγητές
Δερεκενάρης Γρηγόρης, Γκούμπλιας Λάμπρος, Τσιουμάνη Ειρήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου