Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Συμμετοχή Στο Σεμινάριο "Μάτια Ανοιχτά Στο Δρόμο"

Οι μαθητές του Β'2 κι οι υπεύθυνοι καθηγητές Δερεκενάρης Γρηγόριος ΠΕ86 και Τσιουμάνη Ειρήνη ΠΕ02ΕΑΕ, παρακολούθησαν το e-learning σεμινάριο http://www.matiaanoixtastodromo.gr/ .

Το σεμινάριο αφορούσε την οδική ασφάλεια. Οι μαθητές επιμορφώθηκαν μέσω βίντεο σχετικά με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, τους άτυπους κανόνες που πρέπει να τηρούνται στους δρόμους, την αξία μιας καλής οδικής συμπεριφοράς και τις αιτίες που ευθύνονται για την πρόκληση ατυχημάτων. Έπειτα, οι μαθητές απάντησαν ηλεκτρονικά σε ερωτήσεις (κουίζ) σχετικές με τα βίντεο που είχαν παρακολουθήσει προηγουμένως. Μόλις ολοκλήρωναν το κουίζ της ανάλογης ενότητας, έβλεπαν και το ποσοστό των σωστών απαντήσεών τους.

Στο τέλος, πραγματοποιήθηκε μάθημα μέσω της πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όπου μαθητές κι εκπαιδευτικοί συζήτησαν για το εν λόγω σεμινάριο κι εξέφρασαν τις απόψεις τους για την οδική ασφάλεια και τα μέτρα που θα βοηθούσαν στην προώθησή της, καθώς και για την προσβασιμότητα και την ύπαρξη ή μη δομών στην πόλη της Καλαμπάκας για άτομα με αναπηρίες.

google.com
Συνολικά, ήταν μια όμορφη εμπειρία για όλους μας, ώστε να μάθουμε ή να θυμηθούμε τους κανόνες των δρόμων, είτε αυτοί είναι θεσμοθετημένοι είτε άτυποι. Επιπλέον, μέσω του σεμιναρίου αναλογιστήκαμε σχετικά με την προσωπική ευθύνη που φέρει ο καθένας μας, όντας οδηγός ή πεζός στον δρόμο.

Είναι γεγονός, πως οι μαθητές μπορούν και θεωρείται απαραίτητο να ευαισθητοποιηθούν από την πρώιμη κι όλας σχολική ηλικία, σε θέματα που αφορούν την οδική ασφάλεια. Έπειτα, οι έφηβοι πια μαθητές συνίσταται να εκπαιδεύονται εξειδικευμένα σε αυτά τα ζητήματα, καθώς η στιγμή που θα οδηγήσουν οποιοδήποτε όχημα, δε βρίσκεται μακριά, και θα έπρεπε αυτή να τους βρει προετοιμασμένους κι ώριμους οδηγούς.

Κλείνοντας, ευχαριστούμε πολύ για την εμπειρία και τη συμβολή στο έργο μας την "ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε".

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο σεμινάριο είναι:

Κοντοτόλη Μαρία
Κοσβύρα Αγγελική
Κουβάτα Νικολέττα
Μαντάρας Ευάγγελος
Μπαζίμα Ιζαμπέλα
Μπαζίμας Ιωάννης
Μπίτσης Γεώργιος
Μπουζέκης Ευάγγελος
Μπραζιώτη Αλίκη
Νταμπαλή Βάϊα
Παγώνη Κωνσταντίνα
Παληγιάννη Κωνσταντίνα
Παναγιώτου Κωνσταντίνα
Παπαγεωργίου Πολυξένη
Παπαδόπουλος Γεώργιος
Παππά Ειρήνη  Μαρία
Παταβάλης Δημήτριος
Παταβάλης Ευάγγελος
Πλακιά Αναστασία  Μαρία
Πρωτόγερα Ειρήνη  Μαρία
Ράγιας Χρήστος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου