Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Η έμπνευσή μας

Η έμπνευση της συμμετοχής μας σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα "Ασφαλής, Προσβάσιμη και Περιβαλλοντική Καλαμπάκα", προέκυψε μετά από την παρακολούθηση εκδήλωσης που αφορούσε τα τροχαία ατυχήματα, την πρόληψη αυτών και την αναπηρία. Το Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας, παρακολούθησε εκδήλωση με καλεσμένο ομιλητή τον κ. Αντωνίου Δημήτριο, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2019.

Στην ομιλία αυτή ο κ. Αντωνίου μεταξύ άλλων, μίλησε γενικότερα, αλλά κι ειδικότερα μέσα από τα προσωπικά του βιώματα, για τον τρόπο ζωής ενός ατόμου με αναπηρία σε πόλεις που είναι αφιλόξενες λόγω της ελλιπούς προσβασιμότητας που παρέχουν, για τις πηγές από όπου ένα νέο παιδί άντλησε δύναμη μετά το ατύχημά του και για τις νέες ευκαιρίες που μπορούν να παρουσιαστούν ακόμη κι όταν νομίζεις ότι δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο να ελπίζεις. Στη συνέχεια, ακολούθησαν ερωτήσεις, οι οποίες απαντήθηκαν και στο τέλος προέκυψαν κι άλλες απορίες από τους μαθητές που δημιούργησαν έναν κύκλο γύρω από τον ομιλητή, ο οποίος τους είχε απορροφήσει με τις απαντήσεις του.
Ο κ. Αντωνίου αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευσή του στο facebook:
Σήμερα ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της επίσκεψης μου με μια ακόμη ομιλία μου στους μαθητές του λυκείου της Καλαμπάκας, τους οποίους ευχαριστώ ιδιαιτέρως καθώς σαν να μην έφτανε η μία ώρα που τους μιλούσα, μετά με περικύκλωσαν και με κατέκλυσαν με λόγια φιλικά και γλυκές ματιές, σαν να μην είχαν χορτάσει και ήθελαν να κάτσω κοντά τους λίγες ακόμη στιγμές…

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Αντωνίου για την όμορφη ομιλία του, που τελικά αποτέλεσε έμπνευση για εμάς. Ευχαριστούμε επίσης, τον υποδιευθυντή του σχολείου μας, κ. Δερεκενάρη Γρηγόριο, για την πρωτοβουλία του να τον καλέσει στο σχολείο μας. 

Η σελίδα του ομιλητή στο facebook: https://www.facebook.com/dimitrisantoniou.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου